12 Mayıs 2017 Cuma

Hikayeler Dinleyerek İngilizce Öğreniyorum

Önümüzdeki günlerde sizlere Effortless English seti hakkında geniş açıklamalar yapacağız. Effortless English sistemini genel olarak ifade etmek gerekirse, orta ve ileri seviye için hazırlanmış derslerden oluşan bir sistemdir. İçerisinde bulunan mini story dinle ve cevapla dersleriyle çevrenizde İngilizce konuşabileceğiniz kimse olmasa bile konuşma pratiği yapabilirsiniz. Şimdi aşağıdaki videoyu izleyip hikayelerle İngilizce öğreniyorum diyenlerin sisteminin yakından tanıyalım.

Effortless English Hikayeleriyle İngilizce Öğreniyorum


Ayrıntılı bilgi için tıklayın!


Aşağıda bu video ile ilgili Türkçe açıklamalara bakabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, ben Effortless English yönetmeni AJ Hoge. Bugünkü öğrenci sorusunu yanıtlama vakti geldi. Bu soru üyelerimizden birinden geliyor. Sorumuz şöyle; A.J. niçin İngilizce öğretirken devamlı bu şekil çılgın, tuhaf, acayip hikayeler anlatıyorsun?

Evet bu doğru. Effortless English setinin en mühim elemanlarından biri kısa hikaye ve point of view hikayeleri diye tabir ettiğimiz hikaye derslerimizdir. Bu derslerde biz enteresan ve de tuhaf hikayeler kullanıyoruz. İşte bu hikaye derslerinde; maymunlar, kediler, konuşan fareler ve bununla birlikte her zaman bu şekil çılgınca şeyler, ünlüler kullanıyoruz. Hep bu şekilde garip, abartılı ve gülünç durumlar mevcut. İyi de neden?

Bunu neden yapıyoruz? Yalnızca komiklik yapmak ve de hoşça vakit geçirmek için mi? Aslına bakarsanız hayır. Bunu yapmak için esasen çok güçlü nedenlerimiz var. İşte bu abartılmış ve acayip hikayelerin birinci sebebi, garip hikayeleri hatırlamanın, normal hikayelere göre çok daha kolay olmasıdır. Beyniniz için farklı ve tuhaf olan bir şeyin, otomatik olarak hatırlanması daha kolaydır.

Şayet bir durum normal ve de sıradansa, beyniniz genellikle onu dikkate almaz ya da daha kolay unutur. Fakat bir şey çok garip ve tuhafsa beyniniz onu daha kolay hatırlar, ona dikkat eder ve ona yoğunlaşır.

Effortless English hikayeleriyle İngilizce öğreniyorum
Yani işte bu tuhaf durumları ve acayip karakterleri, size İngilizce gramer ve İngilizce kelimeleri öğretmek adına anlatıyoruz. Böylece İngilizce kelimeleri ve grameri daha iyi hatırlıyorsunuz. Bunun sebebi dinlediğiniz bütün hikaye tuhaf ve acayiptir. Cümleleri daha iyi hatırlıyorsunuz. Çünkü normal değiller. Normal olsalardı unutmak daha basit olacaktır.

Bu tuhaf, çılgınca ve de garip hikayeleri anlatmamızın başka bir sebebi, daha derinden yani tekrarlı öğrenebilmenizdir. Bu hikayelerde size bir çok sorular soruyorum. İşte bu sorularda temel cümleleri değişik şekillerde sürekli tekrar ediyorum. Mesela şöyle söylüyorum, bir kız vardı. Sonra diyorum ki, bir kız mı vardı? Bir kız mı vardı, veya bir çocuk mu vardı? Veya şöyle bir soru, bir çocuk mu vardı? Hayır bir çocuk değil, bir kız vardı.

Bu tür soruları tekrarlı olarak size yöneltiyorum. Biraz önceki örnekte sizlere was there ile there was kelimelerini derinlemesine öğretmiş oluyorum. Ama bunları öğrenirken sizin çok gayret göstermenize gerek olmaz. Bunu yaparken sizlere yöntemle ilgili açıklama yapmıyorum. Yalnızca hikayeyi ve hikayenin içinde söylenen soruları tekrar tekrar dinliyorsunuz. İşte bu sistemde dil bilgisi kurallarını çalışmadan İngilizce gramer öğreniyorsunuz. İngilizce dil bilgisi kitaplarını talim etmek söz konusu değildir.

Elbette bu paylaştığımız örnek çok kolay bir örnektir. Ancak derslerimizde daha zor dil bilgisi yapılarını ve İngilizce kelimeleri öğretmek için kullanmış olduğumuz teknikle aynıdır. Neticede derinlemesine öğrenmek bununla birlikte öğrendiğiniz şeyleri özümsemek amacıyla tekrarlı çalışmak gerekir. İşte bu abartılı, komik ve ayrıca tuhaf hikayelerdeki olaylar da İngilizce gramerin kullanımını ve sözcükleri çok daha kolay hatırlarsınız.

İşte bu öğelerin birleşimi bizim hikayelerle İngilizce derslerimizi çok kuvvetli hale getirir. Bu şekilde İngilizce derslerini seveceğinizden eminim. Effortless English sistemi hakkında detaylı bilgi edinmek için effortlessenglishclub sayfamızı ziyaret edebilir, ücretsiz email abonelik programımıza kaydınızı bırakabilirsiniz.

Effortless English sisteminin Yedi kuralını videolarını, Türkçe açıklamalarıyla beraber sitemizde bulabilirsiniz. Bilhassa üst kısımda bahsedilen tekrarlı öğrenmeyle ilgili Effortless English 4. Kuralını ve ayrıca otomatik İngilizce konuşma yeteneği kazandıran soru cevap yöntemiyle alakalı Effortless English 7. Kuralını izlemenizi tavsiye ediyorum. Bu 2 kural, İngilizce konuşmak için uygulamanız gereken en önemli kurallardandır.

Seti İndirmek İçin Burayı Tıklayın!

Related Posts

Hikayeler Dinleyerek İngilizce Öğreniyorum
4/ 5
Oleh